Web Analytics Made Easy - Statcounter

Brandweermuseum Rijssen

Datum: 10 mei 2023

Locatie: Rijssen

brandweerauto-antiek-twin-travel

Beschrijving dagtocht

In het museum vind je een grote collectie brandweermateriaal dat door brandweerkorpsen over de hele wereld is gebruikt. Er zijn brandweerhelmen uit onder meer Japan, Zuid-Afrika en China, maar ook complete vooroorlogse brandweerwagens. Nog niet zo lang geleden is een antieke slangenwagen aan de collectie toegevoegd. Het brandweermuseum is gevestigd in Kasteel de Oosterhof, een gebouw dat op zich het bezoeken al waard is. In het kasteel is ook het Rijssens museum gevestigd dat alles verteld over de verrassende geschiedenis van Rijssen.

Programma

We verzamelen rond 11.00 uur op het station van Rijssen en van daaruit wandelen we samen in ongeveer 20 minuten naar het museum (1.4 km).

In het museum hebben we een rondleiding geboekt door een ervaren gids die u alles zal vertellen over de collectie en de geschiedenis van de brandweer. Na de rondleiding kunt u het Rijssens Museum bezoeken of het stadje Rijssen te voet verkennen. U spreekt samen af of u op een terrasje nog even napraat over de dag. Er is beperkte horeca in het kasteel, maar u kunt natuurlijk ook uw eigen boterhammetje meenemen.

brandweerman-twin-travel

Prijsinformatie

Prijs: € 17,50 p.p.
 
Begeleiding Twin Travel: € 9,50 
 
Inclusief: Entree Brandweermuseum Rijssen en Rijssens Museum, rondleiding in het brandweermuseum.
 
Exclusief: Vervoer, consumpties.
 
Startpunt: Station Rijssen.
 
Belangrijke informatie: 
- Maximale groepsgrootte: 16 deelnemers.
- Geleidehonden toegestaan, max. 1 per 8 deelnemers.