Zonvakantie Fuerteventura

Aantal dagen: 8

Begindatum reis: 17 januari 2023

Einddatum reis: 24 januari 2023

strand-fuerteventura-zorgvakantie

Reisbeschrijving

Wil je even bijkomen van de drukke feestmaand december en ben je toe aan een nieuwe dosis vitamine D? In Januari gaan wij lekker op zonvakantie naar Fuerteventura. Fuerteventura is het op één na grootste eiland van de Canarische Eilanden en dè plek om even lekker tot rust te komen. Het eiland kent bijvoorbeeld meerdere natuurparken die ieder iets eigens hebben en die ons een bijzondere kijk in het eiland kunnen geven. Het eiland van Fuerteventura is van vulkanische oorsprong en heeft daarom een zeer droog klimaat, hier en daar zijn duinen gevormd met zand dat oorspronkelijk vanuit het water het land op is gewaaid. In eerste instantie krijg je een onherbergzame indruk van het eiland en het is je misschien moeilijk voor te stellen, maar lang geleden was Fuerteventura voor een heel groot deel bedekt met bossen.

Elba-Castillo-San-Jorge-Antigua

Accommodatie

Het Elba Castillo San Jorge Hotel, waar wij verblijven op Fuerteventura, is een prachtig hotel aan zee. We hebben een All inclusive arrangement in dit hotel, dan betekent dat we heerlijk kunnen genieten van authentieke eilandgerechten die het hotel onder andere te bieden heeft. Daarnaast biedt het hotel ook een shuttle service op verschillende momenten per dag van en naar de golfbaan en het winkelcentrum waar je leuk kunt shoppen.  

Het hotel zelf heeft daarnaast nog een zwembad dat lekker warm is tijdens de wintermaanden, daar wil je toch niet meer uit? Je kunt ook lekker zonnen en er zijn nog allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. Daarnaast weet het hotel je ook nog allerlei andere leuke activiteiten aan te raden op het eiland. Alle ingrediënten dus om er een onvergetelijke vakantie van te maken. 

Kamers 

In het hotel hebben we appartementen gereserveerd die zijn voorzien van eenpersoonsbedden en beschikken over een eigen keuken met keukenapparatuur en servies, balkon, TV, internet en natuurlijk een eigen badkamer.  

Elba-Castillo-San-Jorge-Antigua-1
Elba-Castillo-San-Jorge-Antigua-2
Elba-Castillo-San-Jorge-Antigua-3
 

Programma

Dag 1. Reis en aankomst op Fuerteventura.

Deze dag staat helemaal in het teken van reizen en aankomst op Fuerteventura. We vliegen deze dag gezamenlijk vanuit Nederland naar Fuerteventura. Aangekomen op bestemming nemen we even de tijd om te settelen, uit te rusten en natuurlijk om onze koffers uit te pakken. Het programma deze dag is helemaal vrij en mag iedereen dus zelf invullen. Als je even het hotel wil verkennen en daarna lekker wil rusten, dan is dit mogelijk. Maar wil je liever er meteen op uit en kijken wat het eiland te bieden heeft? Dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Dag 2 tot met 7. Excursies en vrij programma.

Deze dagen gaan we vullen met sowieso één gezamenlijke excursie en vervolgens is het een vrij programma. 

De excursie die we samen gaan doen, is een bezoek brengen aan het zoutmuseum, Museo de Las Salinas del Carmen. Mocht er animo zijn dan kunnen we nog 2 andere musea bezoeken, namelijk het kaasmuseum en het interpretatie museum (historie van graan en hoe dit gemalen werd op het eiland). Deze musea laten zien hoe het eiland, gebruik maakt van zijn klimaat en daarnaast probeert om toch zijn eigen producten te produceren. 

De rest van de dagen kan en mag vrij ingevuld worden. Het is uiteraard een vakantie en wij vinden het belangrijk dat iedereen kan doen en ervaren wat hij of zij graag wil. Gooi je ideeën in de groep en misschien is er wel meer animo om bepaalde dingen te gaan doen. Maar voel je vooral vrij om te doen waar je lekker zin in hebt tijdens deze reis.  

Dag 8. Vertrek.

Deze dag staat helaas weer in het teken van klaarmaken voor onze gezamenlijke reis naar Nederland. De vakantie zit er helaas alweer op en we gaan weer naar huis. Gelukkig wel met een koffer vol prachtige herinneringen aan dit bijzondere eiland.

fuerteventura-zorgvakantie

Prijsinformatie

Reisprijs: € 1699,-
 
Begeleiding Twin Travel: € 799,-
 
Toeslag eenpersoonskamer: € 150,-
 
Beschikbaarheid: 10 kamers
 
Inclusief: Vliegtickets, verblijf in all inclusive hotel, excursie museum, fotoboek, toeristenbelasting
 
Exclusief: Reis van en naar Schiphol, Persoonlijke uitgaven, overige excursies, fooien, bijdrage GGTO (€7,50 p.p.), reis- en annuleringsverzekering, bijdrage calamiteitenfonds (€2,50), reserveringskosten
 
Reisdocument: Geldig ID-kaart of Paspoort
 
Opstapplaatsen: Schiphol Airport
 
Belangrijke informatie: Er mogen deze reis max. 2 officiële geleidehonden mee. Hiervoor kan door het hotel en de luchtvaartmaatschappij naar documentatie gevraagd worden en er kunnen enige restricties zijn. 
 
Corona: U moet kunnen voldoen aan de actuele eisen m.b.t. vaccinaties en andere maatregelen die de regering stelt. 
 
Minimale deelname: 8 personen