Web Analytics Made Easy - Statcounter

Stadswandeling Groningen

Datum: 22 april 2023

Locatie: Groningen

Groningen-station

Beschrijving dagtocht

Een van de mooiste steden van Nederland, de grootste stad van Noord-Nederland en de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De prachtige oude Hanzestad Groningen. Groningen is bekend van de vele prachtige monumenten, zoals de Martinitoren....in Groningen liefkozend 'd' Olle Grieze' genoemd, de gezellige binnenstad, de grachten en de hofjes. Groningen is daarnaast een heel bekende studentenstad en daarom heerst er altijd een levendige sfeer in Groningen.

Programma

We verzamelen rond 10.00 op het station van Groningen, hier starten we met een lekker kopje koffie bij Starbucks. Het station van Groningen is een historisch gebouw en al zeer de moeite van het bezichtigen waard. 
Rond 10.45 uur ontmoeten we voor het station onze gids die de stad op zijn duimpje kent en alles kan en zal vertellen over deze prachtige stad tijdens een stadswandeling (ongeveer 2 uur)

We eindigen onze stadswandeling bij het Forum, het Forum is een ontmoetingsplek voor jong en oud en voor iedereen die nieuwsgierig is naar de wereld van nu en de mogelijkheden van morgen. Het bezoeken van het Forum is geen onderdeel van de stadswandeling, maar de liefhebber is vrij om een kijkje binnen te gaan nemen.

Op het plein voor het Forum gebruiken we een heerlijke Amerikaanse pannenkoekenlunch bij het Blue Bananas Pancake Café.

Na de lunch wandelen we gezamenlijk terug richting het station waar we tegenover het station op de boot stappen voor een rondvaart (ca 1 uur) door de stad.

Na de rondvaart steken we de weg over naar het station en vertrekt iedereen op eigen gelegenheid naar huis.

Groningen-gracht-met-martinitoren

Prijsinformatie

Prijs: € 69
 
Begeleiding Twin Travel: € 35
 
Beschikbaarheid: 14 plekken.
 
Inclusief: Koffie bij aankomst, stadswandeling met gids, Pancake Lunch bij Blue Bananas Pancakes, Rondvaart.
 
Exclusief: Overige drankjes, overige maaltijden, vervoer naar en van Groningen.
 
Startplaats: CS Groningen.
 
Belangrijke informatie: 
- Hoewel de kapitein van de rondvaartboot niet speciaal is ingesteld op gasten met een visuele beperking, vertelt hij veel tijdens de vaart. Er wordt wel iets meer van de begeleider gevraagd m.b.t. vertellen wat er te zien is.
- Er kunnen maximaal 2 geleidehonden mee.
 
Disclaimer: Als onverhoopt de lunch locatie niet beschikbaar is dan zullen we een gelijkwaardig alternatief aanbieden.