Historie van ons reisbureau voor blinden en slechtzienden.

Wie is Twin-Travel?

Twin-Travel is een reismerk van Reisburo Vakantie & Zorg en gespecialiseerd in begeleide vakanties voor blinden en slechtzienden. Samen met de begeleiders van Twin Travel kun je tijdens de reizen uitstapjes en excursies ondernemen, nieuwe culturen ontdekken, lekker wandelen of fietsen, mooie steden bezoeken, eten op een gezellig terrasje en andere mensen leren kennen.

Tijdens een vakantie van Twin-Travel ontmoet je een gevarieerd gezelschap: werkenden, alleenstaanden, getrouwden, ouderen, jongeren, blinden, slechtzienden, zeer slechtzienden, mensen die vanaf de geboorte visueel gehandicapt zijn, mensen die pas op latere leeftijd blind of slechtziend zijn geworden. Kortom, een bont gezelschap, maar altijd zijn het mensen die zin in vakantie hebben!

Op alle vakanties zorgt Twin-Travel voor voldoende begeleiders, maar je kunt ook je eigen begeleider meenemen.

Geschiedenis van Twin Travel
In de jaren tachtig werd door de vakantieafdeling van de NVBS, de Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden, jaarlijks een aantal binnenlandse vakanties georganiseerd. Er waren echter blinden en slechtzienden die wel eens wat anders wilden. Onder de bezielende leiding van Bas Barendregt besloten zij in hun vrije tijd een aantal buitenlandse vakanties te gaan organiseren. Stichting B&S-travel werd door hun opgericht om deze reisactiviteiten naar buitenlandse bestemmingen voort te zetten.

Begin jaren negentig organiseerde B&S-travel ongeveer 25 vakanties per jaar en de NVBS ongeveer 6 vakanties per jaar. Om de krachten, de kennis én de financiële middelen te bundelen zijn de vakanties van deze beide partijen op 1 januari 1995 ondergebracht bij de speciaal daarvoor opgerichte Stichting Twin-Travel.

In 2017 heeft Stichting Twin-Travel de samenwerking opgezocht met een reisbureau om de reisactiviteiten van Stichting Twin-Travel in de toekomst voort te kunnen zetten. Sinds eind 2018 is Stichting Twin-Travel officieel geen reisorganisatie meer en zijn de statuten van de stichting gewijzigd. Vanaf 1 november 2022 organiseert Reisburo Vakantie & Zorg de vakanties van Twin Travel.