2-partner-LOGO

Travelife Partner duurzaamheid award voor Twin-Travel

Amsterdam, 13 juli 2023. De Travelife Partner Award is vandaag in ontvangst genomen door Twin-Travel (Nederland). De prijs is een erkenning voor de lange termijn inspanningen van Twin-Travel op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

Twin-Travel voldoet aan meer dan 100 criteria, met betrekking tot het kantoorbeheer van een reisorganisatie, het productaanbod, internationale zakenpartners en klantinformatie. De Travelife-norm dekt de ISO 26000-thema's voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, waaronder milieu, biodiversiteit, mensenrechten en arbeidsverhoudingen; en wordt formeel erkend als volledig in overeenstemming met de door de VN ondersteunde Global Sustainable Tourism Criteria. 

Twin-Travel neemt deel aan het door de EU gefinancierde SUSTOUR-project dat loopt van 2020 - 2023 en gericht is op het bevorderen van duurzaamheid in de Europese touroperatorsector door middel van een door het bedrijfsleven geleide aanpak. Het project ondersteunt meer dan 600 kleine en middelgrote ondernemingen uit 35 Europese landen bij het verbeteren van hun duurzaamheidsprestaties door middel van training, coaching en peer-to-peer leermogelijkheden. 

Mr. Naut Kusters, manager van Travelife voor Touroperators, “Ik ben verheugd te zien dat duurzaamheid in de reisbranche aan kracht wint. De toekenning van Twin-Travel zal andere bedrijven in Nederland inspireren om dezelfde weg te volgen ”. 

Travelife, opgericht met steun van de Europese Commissie, is de toonaangevende internationale duurzaamheidscertificering voor de reissector. Meer dan 35 nationale reisorganisaties promoten het programma onder hun leden, waaronder ABTA, UHPA, SMAL, APAVT, en de ANVR. 

Trees for Al

Bomen planten of CO2 berekenen.
Bij Trees for All kun je op twee manieren CO2 compenseren:

1. een aantal bomen per reis doneren, met een minimale donatie van twee bomen.
2. het berekenen van de CO2-uitstoot per reis (gebaseerd op vlucht, autokilometers, energieverbruik), waarmee het aantal te doneren bomen wordt bepaald.
Reizigers en reisorganisaties kunnen zelf kiezen wat ze het liefst doen. 

Duurzaamheidsbeleid

Hier kunt u ons volledige duurzaamheidsbeleid downloaden.