Reizigers

Wie zijn onze reizigers

Twin Travel organiseert reizen voor volwassenen van 18-99 jaar voor wie zelfstandig reizen moeilijk of zelfs onmogelijk is, maar ook als u reizen in een groep gezelliger vindt dan alleen reizen bent u meer dan welkom. De meeste van onze reizigers hebben begeleiding nodig vanwege hun visuele beperking, maar iedereen is zelfredzaam in de dagelijkse zorg en is mobiel.
Onder onze begeleiders bevinden zich géén verpleegkundigen of artsen. Als de reiziger tijdens de vakantie medische hulp nodig heeft, dan moet men daar zelf voor zorgen. Wij verwachten van reizigers een grote mate van zelfstandigheid, dat wil zeggen dat wij in ieder geval het volgende verwachten dat je:

  •  zelf je koffer kan dragen op het vliegveld of het station 
  •  na enige instructie zelf de weg vindt in het hotel / huis
  •  zelf je koffer uit- en inpakt
  •  ervoor zorgt op tijd op te staan
  •  zorgt voor eigen dagelijkse verzorging
  •  zelfstandig van het toilet gebruik kunt maken
  •  zoveel mogelijk zelfstandig bent bij de maaltijden
  •  een flexibele instelling hebt (m.b.t. ieders wensen en beperkingen)
  •  zich houdt aan belangrijke adviezen (zie reisbescheiden)
  •  gemaakte afspraken nakomt 

Wanneer kunt u niet mee?

Als u naast een visuele beperking ook een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke handicap hebt, dan bent u niet geschikt voor deelname aan onze reizen. Iedere reiziger is dan ook verplicht om bij boeking, naast de mate van uw visuele beperking, ook eventueel andere beperkingen of gezondheidsklachten te melden.

Als u, naast een visuele beperking, ook een verstandelijke beperking hebt verwijzen we u graag door naar Kontiki Reizen

Als u, naast een visuele beperking, ook een mobiliteitsprobleem en/of een zorgvraag hebt verwijzen we u graag door naar VZ-Zorgvakanties

Zelf uw eigen begeleider meenemen kan ook

Hebt u een ziende partner en gaat u graag samen op vakantie, dan is het natuurlijk mogelijk om samen deel te nemen aan een reis van Twin-Travel. Ook als u boekt met eigen begeleider willen wij graag weten wat uw beperkingen en zorgvraag zijn. Boekt u mét een eigen begeleider, dan is deze persoon goedziend en verplicht hij of zij zich om u tijdens de gehele vakantie en de activiteiten te begeleiden. U kunt dan geen beroep doen op de Twin-Travel begeleiders, maar de reisleider is u graag van dienst! Als u veel hulp en begeleiding nodig hebt, dan zijn er ook mogelijkheden om deel te nemen met uw eigen begeleider. In zo'n geval dient u bij ons een verzoek in voor deelname.

geleidehond-blinden-panorama

Geleidehond meenemen

U hebt een geleidehond die een belangrijk deel is van uw leven en u wilt hem of haar graag meenemen? Dat begrijpen we natuurlijk en daarom organiseren we elk jaar een aantal vakanties die toegankelijk zijn voor geleidehonden. Om de vakantie een feest voor hond, eigenaar en overige reizigers te laten zijn kunnen er maximaal twee honden per reis mee. Soms rekent een accommodatie eigenaar een toeslag voor het verblijf van een hond. Wilt u uw geleidehond graag meenemen op een reis naar het buitenland, vraag ons dan naar de mogelijkheden.
Geleidehonden mogen alleen mee als zij functioneel als een geleidehond gebruikt worden en geen overlast bezorgen aan reizigers, andere geleidehonden of derden. En natuurlijk geldt dat de eigenaar van de geleidehond zelf verantwoordelijk is voor de verzorging van de geleidehond. Wilt u een geleidehond meenemen dan moet u dat vooraf bij boeking vermelden.

Note: Misschien is uw hond ook toe aan vakantie en laat u haar lekker een weekje thuis. Onze begeleiders nemen graag zijn of haar plaats in.