Wandeling Boxmeer - Vierlingsbeek

Datum: 14 september 2024

Lengte: 15 kilometer

sleedoornbessen-herfst-twin-travel

Beschrijving wandeling

De Maasheggen staan bekend om zijn, in het voorjaar  uitbundig bloeiende, meidoorn- en sleedoornheggen. De heggen, pas op voor de stekels, zijn bedoeld als perceelafscheiding en boden in het verleden hout voor bijvoorbeeld gereedschap. De heggen zijn inmiddels eeuwen oud en bieden een bijna historisch aanzicht. Als je hier loopt vergeet je even in welke eeuw we leven.

Programma

We verzamelen om 11.00 uur op het station van Boxmeer en van daaruit wandelen we door het prachtige Brabantse landschap.

De wandeling gaat door de Maasheggen, een oud cultuurlandschap. We passeren de stuw van Sambeek en in overleg steken we de Maas over om te lunchen (niet inbegrepen). Het is een vlakke wandeling met afwisselend zicht op de maas en over bospaadjes en (on)verharde paden langs de gevlochten heggen rondom weilanden.

Na ongeveer 15 kilometer komen we aan in Vierlingsbeek waar we op het station afscheid nemen en iedereen op eigen gelegenheid weer naar huis reist.

pontje-maas-twin-travel

Prijsinformatie

Prijs: € 22,50.
 
Begeleiding Twin Travel: € 0,-.
 
Beschikbaarheid: 12 plekken.
 
Te boeken tot: 9 augustus 2024. Als op 9 augustus minder dan 8 wandelaars geboekt hebben, moeten we de dagtocht helaas annuleren.
 
Inclusief: Wandeling, routebeschrijving.
 
Exclusief: Vervoer, consumpties.
 
Startpunt: Station Boxmeer.
 
Belangrijke informatie: 
- Maximale groepsgrootte: 16 deelnemers.(incl. begeleiding).
- Minimale deelname: 8 wandelaars.
- Geleidehonden toegestaan, max. 1 hond per 8 wandelaars.
 
Reisbegeleiders.
U kunt gratis wandelen.