Winterwonderland in Edinburgh

Aantal dagen: 8

Begindatum reis: 22 december 2022

Einddatum reis: 29 december 2022

kerstbol-begeleide-vakantie-dagtocht

Reisbeschrijving

Kerstmarkten en de kerstfeeling zoeken we meestal al snel dicht bij huis, zoals Valkenburg of in Duitsland of juist op de meest bekende plekken zoals New York of Londen. Maar Edinburgh? Deze plek zal voor veel mensen net even die heerlijke en unieke afwisseling zijn die ze nodig hebben.  

Weetje.... 

Wist je dat je Hopetoun House ook kunt bezoeken? Voor de serieliefhebber die de beroemde serie ‘Outlander’ kent, komt dit landgoed misschien wel heel bekend voor. Op het landgoed staat namelijk Midhope Castle, oftewel ‘Lallybroch Castle’, en in Hopetoun House zelf zijn ook scenes uit de serie opgenomen.  

kerstmarkt-begeleide-vakantie

Accommodatie

Tijdens onze vakantie in Edinburgh overnachten wij in het prachtige Holyrood Aparthotel. Het Holyrood Aparthotel ligt in het centrum van de stad, net buiten de Royal Mile. De Royal Mile is dé straat met winkels, cafés, restaurants en bars. 

Elk appartement van het Holyrood Aparthotel heeft een eigen kookgelegenheid, moderne slaapkamers, badkamers met Italiaanse tegels en een eethoek. Daarnaast is er een tv, kluis, air-conditioning, toiletartikelen, föhn en een zithoek. Het hotel beschikt over volledig uitgeruste ruimtes met wasmachines/-drogers en gratis thee, koffie en melk. Ook is er uiteraard gratis internet. 

Restaurants en bars zijn te voet binnen 5 minuten te bereiken vanaf het hotel. Wil je een keer niet het hotel uit en lekker uitrusten, dan kun je uiteraard ook lekker eten bestellen en naar je kamer laten bezorgen. 

Vanaf het hotel is het 10 minuten wandelen naar het Waverley treinstation. Daarnaast is het vanaf het hotel 5 minuten wandelen naar Holyrood Park, het pittoreske Arthur's Seat en  Edinburgh Castle zijn ook in de buurt.

Edinburgh-overzicht-sneeuw

Programma

Dag 1. Reis en aankomst in Edinburgh.

We vertrekken gezamenlijk vanaf het vliegveld in Nederland naar Schotland. Eenmaal in het hotel aangekomen in Edinburgh gaan we even rusten en uitpakken. Het programma van de rest van deze dag mag iedereen zelf invullen. Wil je lekker tv kijken en niks doen, dan kan dat. Maar wil je er meteen even uit en de stad een beetje verkennen, dan kan dat natuurlijk ook.

Dag 2 tot met met 7. Excursies en vrij programma.

Tijdens de feestdagen is er ontzettend veel te doen en te beleven in Edinburgh. Voor de echte kerstliefhebber zal dit voelen als een droom. We hebben een gevarieerd programma samengesteld om alle facetten van Edinburgh te ervaren. De volgende excursies beleven we in willekeurige volgorde.

1. Kerstmarkt. In Edinburgh stikt het van de kerstmarkten en daarom zijn wij natuurlijk hierheen gevlogen. We kiezen samen een of meer kerstmarkt uit en struinen langs de kraampjes. Hier gaan we rondlopen, alles tot ons nemen en vooral genieten van de kerstsfeer die hier hangt. We drinken een heerlijke glühwein, of warme chocolademelk, en dompelen ons helemaal onder in de gezellige kerstsfeer die Edinburgh ons te bieden heeft.

2. Kerstdiner. We gaan op 24 december genieten van een heerlijk en gezellig kerstdiner.

3. Secrets of Edinburgh's Royal Mile en Edinburgh Castle. Voordat we het kasteel gaan bezoeken, gaan we een tour doen, genaamd Secrets of Edinburgh's Royal Mile, onder leiding van een Engelse gids die ons meeneemt in de geheimen van de stad. Deze tour is helemaal aangepast op mensen met een visuele beperking. Na de tour gaan we het kasteel naar binnen en lopen we daar ook rond onder begeleiding van de gids.

4. An Edinburgh Christmas Carol. We bezoeken een theatervoorstelling genaamd An Edinburgh Christmas Carol. 

5. Edinburgh City Pass. Deze vakantie ben je 6 dagen in het bezit van een City pass. ‘Wat is de City pass dan?’, kan ik je bijna horen denken. De City pass is een pas die je gratis toegang geeft tot 23 attracties, tours en andere plekken in Edinburgh. De pas is 3 dagen geldig en hiermee kun je een groot deel van de stad verkennen, je krijgt dus 2x een City Pass. Let op: Ook de airporttransfers maken we door gebruik te maken van de City Pass, er blijven dus 4 dagen vrij gebruik over. Mocht de pas je zo goed bevallen dat je wilt verlengen, dan kun je altijd zelf nog één aanschaffen voor de andere dagen. 

Dag 8. Vertrek.

De vakantie zit er helaas weer op. Deze dag staat dan ook in het teken van onze gezamenlijke reis terug naar Nederland, maar hopelijk wel met een koffer vol prachtige herinneringen aan een onvergetelijke vakantie. 

Edinburgh-castle-met-rode-truck

Prijsinformatie

Reisprijs: € 1899
 
Begeleiding Twin Travel: € 999
 
Toeslag eenpersoonskamer: € 399
 
Beschikbaarheid: 
 
Inclusief: Vliegtickets, verblijf o.b.v. logies/ontbijt, glühwein of warme chocomelk, bezoek kerstmarkt(en), gezamenlijk kerstdiner incl. 2 drankjes (24 dec), entree Edinburgh Castle en tour Royal Mile, theatervoorstelling an Edinburgh Chrismas Carol, City pass 6 dagen, fotoboek, toeristenbelasting
 
Exclusief: Reis naar en van Schiphol, overige maaltijden en consumpties, persoonlijke uitgaven, fooien, bijdrage GGTO (€7,50 p.p), reis- en annuleringsverzekering, overige excursies, bijdrage calamiteitenfonds (€2,50), reserveringskosten (€ 35)
 
Reisdocument: Geldig paspoort
 
Opstapplaatsen: Schiphol Airport
 
Belangrijke informatie: Er kan deze vakantie géén geleidehond mee.
 
Corona: U moet kunnen voldoen aan de actuele eisen m.b.t. vaccinaties en andere maatregelen die de regering stelt.  
 
Minimale deelname: 8 personen