Web Analytics Made Easy - Statcounter

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Aantal dagen: 8

Begindatum reis: 10 oktober 2023

Einddatum reis: 17 oktober 2023

Santiago-de-compostella-twin-travel

Reisbeschrijving

Iedereen heeft wel van de Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella gehoord, velen lopen de reis om tot inzichten te komen, verdriet te verwerken of gewoon even alleen te zijn. Maar je kunt de tocht natuurlijk ook gezellig samen in een groep lopen, in één keer of in delen. Wij lopen tijdens deze vakantie het laatste deel van de tocht vanaf Sarria om na een aantal wandeldagen aan te komen bij het eindpunt in Santiago de Compostella.

Monte-de-Gozo-pelgrimstocht-twin-travel

Accommodatie

We logeren in verschillende eenvoudige accommodaties op korte afstand van de route, de exacte locaties worden later bekend.

Programma

Dag 1: Aankomst in Sarria.
We verzamelen op Schiphol voor de vlucht naar Santiago Na aankomst op het vliegveld van Santiago staat onze taxi klaar om ons naar Sarria te brengen. Eenmaal aangekomen in Sarria kun je het stadscentrum bezoeken, waar je kerken, kapellen, kloosters en ziekenhuizen van pelgrims kunt ontdekken. Rust daarna maar uit, want morgen begint je Camino van Sarria naar Santiago!

Dag 2: Sarria – Portomarin (22 km).
Je eerste wandeldag is een rustige route door prachtige dorpjes over uitgestrekte landelijke wegen. Langs het pelgrimspad vind je traditionele Galicische schuren, horeos worden ze genoemd. Nadat je de rivier de Minho bent overgestoken, kun je heerlijk ontspannen in het dorpje Portomarin. 

Dag 3: Portomarin – Palas de Rei (25 km).
Zodra je Portomarin verlaat, brengt de route je langs charmante dorpjes, zoals Gonzar en Ventas de Narón. Breng een bezoek aan de romaanse kerk van Eirexe, waar je een standbeeld van de pelgrim van Santiago ziet. De eindbestemming is Palas de Rei. 

Dag 4: Palas de Rei – Melide (15 km).
Je gaat verder over de Camino en je volgende bestemming is Melide, waar je de beste ‘pulpo’ (octopus) van Galicië kunt eten. Zeker het proberen waard!

Dag 5: Melide – Arzua (15 km).
De volgende etappe gaat naar Arzua. Je vervolgt de pelgrimstocht door een wonderschoon landschap, bijna als een ansichtkaart. Eenmaal in Arzúa kun je de beroemde lokale kaas proberen.

Dag 6: Arzua – O Pedrouzo (20 km).
Op deze etappe passeer je de hele dag prachtige bossen, rustige dorpjes en verschillende beekjes. Bezoek onderweg zeker de kapel van Santa Irene, met zijn beroemde standbeeld van Santiago.  

Dag 7: O Pedrouzo – Santiago de Compostella (20 km).
Je vervolgt de route naar Monte do Gozo vanwaar dan eindelijk de kathedraal van Santiago in zicht is. Eenmaal aangekomen in Santiago, kun je genieten van het historische centrum dat door de Unesco tot werelderfgoed is verklaard. 

Dag 8: Terug naar huis vanuit Santiago de Compostella.
Na het ontbijt kun je nog even genieten van de pelgrimsstad voordat je reis naar huis begint. Op de afgesproken tijd staat de taxi klaar die ons naar het vliegveld brengt voor de vlucht terug naar Amsterdam.

pelgrimspaspoort-pelgrimstocht-twin-travel

Prijsinformatie

Reisprijs: € 1699,- p.p.
 
Begeleiding Twin Travel: € 899,-
 
Toeslag eenpersoonskamer: € 175,-
 
Beschikbaarheid: 4 plekken.
 
Inclusief: Verblijf in een tweepersoonskamer bij verschillende hotels langs de route o.b.v half pension, vluchten, 20kg ruimbagage, pelgrimstocht,, pelgrimspaspoort, bagagevervoer, transfers in Spanje, fotoboek.
 
Exclusief: Overige maaltijden, drankjes, consumpties, reis- en annuleringsverzekering, bijdrage GGTO (€ 7.50 p.p.), bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2.50), reserveringskosten (€ 35).
 
Reisdocument: Paspoort of ID-kaart.
 
Opstapplaatsen: Schiphol.
 
Belangrijke informatie: 
- Zorg voor stevige wandelschoenen.
Geleidehonden mogen mee, max.1 per 8 reizigers; je bent zelf verantwoordelijk voor de juiste papieren.
- Bagagevervoer is voor max. 1 stuks a 20 kg per persoon.
- De wandeling gaat grotendeels over goed en gemakkelijk begaanbare paden.
- Minimale deelname: 10 reizigers.
 
Covid-19: U moet kunnen voldoen aan de actuele eisen die de overheid stelt.