Fietsen in het Gooi

Aantal dagen: 4

Begindatum reis: 13 mei 2024

Einddatum reis: 16 mei 2024

koppelpoort-amersfoort-twin-travel-fietstocht

Fietsen in het Gooi

Ontdek het Gooi, Amersfoort, Loosdrecht en Huizen op de meest authentieke manier: per fiets! Deze regio, doordrenkt van historie en omgeven door adembenemende natuur, biedt een betoverend fietsavontuur voor iedereen. Fiets door de groene weelde van het Gooi, waar statige landhuizen zich verschuilen tussen majestueuze bossen. De kronkelende paden leiden je langs schilderachtige dorpjes en onderweg kom je langs gezellige terrasjes waar je kunt genieten van lokale lekkernijen. Amersfoort, met zijn historische charme, is een waar paradijs voor fietsers. Verken de oude stadsmuren, bewonder de goed bewaarde middeleeuwse architectuur en ontdek de sfeervolle grachten die het stadscentrum doorkruisen. 

Fiets langs de glinsterende wateren van de Loosdrechtse Plassen, een waar watersportparadijs. Het verfrissende briesje en de aanblik van zeilboten die elegant over het water glijden, maken dit tot een onvergetelijke ervaring. Stop onderweg bij gezellige waterside cafés en geniet van het uitzicht op het kabbelende water. In Huizen, aan de oevers van het Gooimeer, kun je langs de sfeervolle jachthavens fietsen en de maritieme sfeer opsnuiven. Ontdek de levendige promenade, waar boetiekjes en restaurants uitnodigen tot een gezellige tussenstop.

Of je nu een doorgewinterde fietser bent of gewoon op zoek bent naar ontspanning in de natuur, het Gooi, biedt eindeloze fietsmogelijkheden. Peddel op je eigen tempo en laat je betoveren door de veelzijdige schoonheid van deze Nederlandse regio.

Gracht-in-Amersfoort
De-oude-haven-van-Spakenburg-staand
 

Hotels

Hotel Amersfoort in Amersfoort; rustige ligging in het groen, dichtbij het centrum van Amersfoort.
Hotel Loosdrecht in Loosdrecht; direct aan de Loosdrechtse Plassen met terras aan het water.
Hotel Nautisch Kwartier in Huizen; direct aan het Gooimeer met uitzicht op de haven.

Je kamer beschikt over twee eenpersoonsbedden, TV, badkamer met douche/bad en toilet.

Programma

Heerlijk fietsen en tussendoor iets bezoeken of bezichtigen, dat is wat we deze korte vakantie doen. We starten onze mini-fietsvakantie in de prachtige stad Amersfoort, deze stad is op zich al de moeite waard om te bekijken, dus voel je vrij om alvast een rondje te fietsen langs de Koppelpoort. Op dag twee fietsen we naar Loosdrecht via een prachtige route, je hotel ligt direct aan de Loosdrechtse plassen. Heerlijk om hier aan te schuiven voor het diner.
Op dag 3 stappen we na een stevig ontbijt weer op de pedalen en gaan we op naar Huizen. Vergeet niet om onderweg af en toe van je route af te wijken. Je hotel ligt aan de kop van de haven en direct aan het Gooimeer. Deze avond flaneer je nog even langs het water en door de haven en neem je in gedachten al afscheid van dit leuke gebied. De volgende ochtend ontbijt je nog samen en daarna gaat iedereen op eigen gelegenheid terug naar huis.

amersfoort-straat-met-fietsers-twin-travel-fietstocht
 

Prijsinformatie

Reisprijs: € 399,-
 
Begeleiding via Twin Travel: € 229,-
 
Toeslag eenpersoonskamer: € 75,-
 
Beschikbaarheid: GEANNULEERD
 
Te boeken tot: 1 april 2024.
 
Inclusief: Verblijf in een tweepersoonskamer bij verschillende hotels o.b.v. half pension, bagagevervoer, fietsroutes, toeristenbelasting.
 
Exclusief: Overige maaltijden, drankjes, consumpties, fotoboek, huur tandem, reis- en annuleringsverzekering, bijdrage GGTO (€ 9,- p.p.), reserveringskosten (€ 35).
 
Reisdocument: Geldig ID-bewijs.
 
Opstapplaatsen: Hotel Amersfoort.
 
Belangrijke informatie: 
- Denk aan fietstassen.
- Hulphonden kunnen niet mee.
- Je bagage wordt voor je naar het volgende hotel gebracht.
 
Reisbegeleiders
- Prijs voor begeleider Twin-Travel: € 169,-