Web Analytics Made Easy - Statcounter

Lente aan de Costa del Sol

Aantal dagen: 8

Begindatum reis: 23 maart 2023

Einddatum reis: 30 maart 2023

lanzarote-342824960720

Reisbeschrijving

Aan het strand van de Costa del Sol, wie wil dat niet? De naam zegt het al, de zonnige kust. In maart is het weer zo ver... We gaan naar Fuengirola, dit is een badplaats in de provincie Málaga in Zuid-Spanje. De stad valt het meest op door een prachtig Moors kasteel, dat de rijke geschiedenis van deze bijzondere plek in beeld brengt. Daarnaast is Fuengirola bekend om zijn 8 km lange strand. In Fuengirola hangt een overheerlijke mix van oud en nieuw, van oneindig prachtige stranden tot aan watertanden op culinair gebied. 

Ben je het winterse weer ook beu en wil je alvast in de lentesfeer komen en genieten van zon en cultuur? Rond de tijd dat wij een bezoek brengen aan Fuengirola, zullen de temperaturen weer lekker oplopen en kunnen we weer van alles gaan doen aan deze prachtige kustplaats, zonder dat we uitgeput raken van de hitte. Ben jij er klaar voor? 

20160524114549

Accommodatie

Ilunion Fuengirola is dé plek waar wij helemaal tot rust gaan komen en tegelijk van alles gaan doen. Het hotel ligt in Málaga, aan de Costa del Sol. Dit gebied heeft meer dan 8 km aan prachtige stranden met een heerlijk klimaat voor een groot deel van het jaar. Het hotel ligt op de eerste lijn, wat wil zeggen dat wij een prachtig uitzicht hebben op het strand van Los Boliches.  

Ilunion biedt uitstekende faciliteiten, zodat wij optimaal kunnen genieten van ons verblijf. Het hotel heeft een buitenzwembad, solarium met ontspanningsruimte van ligbedden en parasols, fietsverhuur, een computerruimte en gratis wifi. Als dit nog niet genoeg was, is het hotel ook nog eens toegankelijk gemaakt voor mensen met een visuele beperking en is het personeel getraind om te helpen daar waar nodig. Het hotel is toegankelijk gemaakt door de kamers extra ruim in te delen, zodat je niet om de haverklap ergens tegenaan loopt. Daarnaast zijn de opstappen verwijdert wanneer je het hotel binnen komt, dit om struikelen te voorkomen.  

Het hotel heeft daarnaast nog een bar en een restaurant met terras waar je ontzettend lekker kunt lunchen en dineren als je eens een keer geen zin hebt om ver weg van het hotel te eten en te genieten. Je kunt hier makkelijk en snel een hapje eten en meteen weer in het zwembad duiken of verder zonnen in het solarium. Je kunt natuurlijk ook gewoon genieten van een lekker drankje aan de bar.  

 
 
Fuengirola-3
 
 
Fuengirola-9
 

Kamers 

Voor deze vakantie hebben we tweepersoonskamers met eenpersoonsbedden. De kamers zijn onder andere voorzien tv, airconditioning, badkamer, bureau en fauteuil om lekker in bij te kunnen komen na een dag buiten te zijn geweest. 

Fuengirola-6
Fuengirola-4
 

Programma

Dag 1. Reis en aankomst in Fuengirola.

Vandaag reizen we naar Fuengirola. Bij aankomst doen we eerst rustig aan en nemen we de tijd om te settelen en een beetje te wennen aan onze nieuwe vakantiebestemming. Hoe iedereen deze dag wil invullen is naar eigen keuze. De één vindt het misschien ontzettend fijn om lekker te genieten in het hotel, terwijl iemand anders misschien liever rustig een boek wil lezen op het strand. Wij willen dat iedereen kan doen wat goed voelt.

Dag 2 tot en met 7. Excursies en vrij programma.

De excursies die we gezamenlijk gaan doen zijn als volgt, in willekeurige volgorde:

1. Málaga: Traditionele flamenco avond.
Eén van de meest bijzondere Flamenco shows die je in Málaga kunt bijwonen wordt in het weekend uitgevoerd bij  Kelipé. Zang, dans en gitaarmuziek nemen je mee in de wereld van de Spaanse flamenco. Deze authentieke shows in een informele setting is een show die je eigenlijk niet kan missen als je in de buurt bent. De shows vinden iedere donderdag, vrijdag en zaterdag plaats van 21.00 tot 22.30 en hier zullen wij ook zeker een avond bij zijn. Vanaf het hotel lopen we naar het station (1.7 km). Hier nemen we de bus naar Málaga, vanaf het station in Málaga lopen we naar het plein (1.5 km), waar we gaan genieten van de show. 

2. Bioparc. Bioparc is een dierentuin, maar anders dan wij die kennen. Deze dierentuin is zo gebouwd, dat het voor de dieren lijkt alsof ze leven in hun natuurlijk omgeving. Zo kunnen we zien en leren hoe dieren dus in het echt zouden leven als ze in het wild zouden rondlopen. Dit is een must-see als je in Fuengirola bent. We kunnen hier heen lopen langs de gezellige boulevard in ongeveer een half uurtje (2.4km) of we nemen deels de trein.

3. Gezamenlijke lunch. Op een mooie, nader te bepalen locatie, gaan we samen de lunch gebruiken (1 drankje incl.)

De overige dagen kunnen naar wens ingevuld worden met excursies, zwemmen, zonnen, winkelen, een bezoek aan Sohail Castle of iets anders.

Dag 8. Vertrek.

Deze dag staat in het teken van vertrek. Onze vakantie zit er helaas weer op en we maken ons weer klaar om gezamenlijk naar Nederland te reizen, met onze rugzak vol prachtige herinneringen.

20160525150543

Prijsinformatie

Reisprijs: € 1499,-
 
Begeleiding Twin Travel: € 799,-
 
Toeslag eenpersoonskamer: € 225,-
 
Beschikbaarheid: 1 kamer
 
Inclusief: Vliegtickets, verblijf incl. ontbijt, Flamenco avond entree incl. 2 consumpties, bus naar Málaga, entree Bioparc, 1x gezamenlijke lunch incl. 1 drankje, fotoboek, toeristenbelasting
 
Exclusief: Vervoer naar en van Schiphol, overige maaltijden en consumpties, persoonlijke uitgaven, fooien, bijdrage GGTO (€7,50 p.p.), reis- en annuleringsverzekering, overige excursies, bijdrage calamiteitenfonds (€2,50), reserveringskosten (€35)
 
Reisdocument: Geldige ID-kaart of paspoort.
 
Opstapplaatsen: Schiphol Airport.
 
Belangrijke informatie: Er mogen deze reis max. 2 officiële geleidehonden mee. Hiervoor kan door het hotel en de luchtvaartmaatschappij naar documentatie gevraagd worden en er kunnen enige restricties zijn. 
 
Corona: U moet kunnen voldoen aan de actuele eisen m.b.t. vaccinaties en andere maatregelen die de regering stelt.  
 
Minimale deelname: 6 personen