Web Analytics Made Easy - Statcounter

Wandelvakantie Menorca

Aantal dagen: 8

Begindatum reis: 4 mei 2023

Einddatum reis: 11 mei 2023

Menorca-baai-twin-travel-wandelvakantie

Reisbeschrijving.

Menorca, het kleine prachtige zusje van Mallorca, is een heerlijk eiland om te wandelen. Er loopt een wandelpad rondom het eiland en gedreven wandelaars zeggen dat je in 10 dagen rond het eiland kunt wandelen. Wij wandelen niet het hele eiland, maar we wandelen in deze vakantie langs de zuidkust over de 'Cami de Cavalls'. 'Camí de Cavalls' is een camino rondom het eiland Menorca, een oud pad van 185 km lang. Vroeger werd het pad gebruikt door ridders om de veiligheid van het eiland te bewaken. Nu is het een prachtige wandelroute van 20 officiële etappes. Deze is perfect bewegwijzerd en volgt de hele kust van het eiland Menorca. Je ontdekt authentieke vissersplaatsjes, de mooiste verlaten strandjes en dat alles in ultieme rust. Tijdens deze camino loop je in 6 wandeldagen, langs de zuidkust van het eiland, van Ciutadella naar Mao, de hoofdstad van Menorca. In totaal ongeveer een afstand van 100 km. Dat lijkt misschien niet zo ver per dag, maar vergis je niet. Je loopt in een heuvelachtige omgeving. En bijkomend voordeel: kom je onderweg een heerlijk strand tegen, dan heb je alle tijd om daar even bij te komen. 

Accommodatie.

Deze reis is een wandeling langs de zuidkust van Menorca, we logeren elke nacht in een ander hotel langs de route. De exacte namen van de hotels ontvangt u bij de reisbescheiden.

Menorca-camino-cavall-twin-Travel

Programma.

Dag 1. Aankomst op Menorca.
We verzamelen op Schiphol en vliegen samen naar Mahon op Menorca. Op Menorca worden we opgehaald van het vliegveld van Mahón, de hoofdstad van Menorca, en brengen je naar Ciutadella. Je hebt tijd om te genieten van deze prachtige stad, te wandelen door de smalle straatjes, te genieten van de lokale keuken of aankopen te doen in een van de vele winkels.

Dag 2. Etappe 1, Ciutatadella - Cap D’Artrutx, 13,2 km.
Vandaag loop je de eerste etappe van de Camí de Cavalls. Deze brengt je van Ciutadella naar de vuurtoren van Cap D’Artrutx. Je loopt over laaggelegen kliffen die uitkijken op de turkoois blauwe zee van de stranden. Je overnacht in Cala en Bosch.

Dag 3. Etappe 2, Cap D’Artrutx - Cala Galdana, 19,58 km.
Je laat Cap D’Artrutx achter je en begint aan de 2e etappe van Camí de Cavalls die je langs enkele van de mooiste stranden in het zuiden van Menorca voert. De etappe eindigt in Cala Galdana. Vandaag komt je langs de mooiste strandjes van de zuidkust: Cala Macarella en Macarelleta.

Dag 4. Etappe 3, Cala Galdana - Sant Tomás, 10,4 km.
Vandaag brengt etappe 3 je van Cala Galdana naar Sant Tomás. De Camí de Cavalls neemt een paar kilometer van de kust afscheid. Je gaat landinwaarts naar enkele van de belangrijkste ravijnen van het eiland, Voordat je aankomt in Sant Tomas passeer je het strand van Binigaus. Sant Tomás is een gezellig kustdorpje met een lang zandstrand en volop winkeltjes en restaurantjes, Sant Tomás is erg geliefd bij gezinnen.

Dag 5. Etappe 4, Sant Tomás - Cala en Porter, 14,35 km.
Etappe 4 van de Camí de Cavalls vertrekt in Sant Tomás en eindigt in Cala en Porter. Je wandelt langs een zeer mooie kust, zoals het klifgebied van Atalis, tot je het prachtige zand en de duinen van Son Bou bereikt. Je brengt de nacht door in het prachtige Cala en Porter, er is ons verteld dat daar hele een speciale plek is om naar de zonsondergang te kijken.

Dag 6. Etappe 5, Cala en Porter - Punta Prima, 19,66 km. 
Etappe 5 begint in Cala en Porter en eindigt in Punta Prima. Het pad volgt de kust langs een route die de plaatsen Binibéquer, Biniancolla en Son Ganxo met elkaar verbindt. Een bezoek aan Binibéquer Vell is een echte aanrader. Op rustige dagen bestaan de kustwateren uit een onvergetelijke combi blauw en wit.

Dag 7. Etappe 6,  Punta Prima - Mahón, 13,3 km. 
Je vervolgt het pad tot Es Castell en via de straten van de oude stad die je leiden naar Mahon. Geniet van de bars en de gastronomie, maar verlies de bijzondere gebouwen met overblijfselen van verschillende culturen niet uit het oog. In de haven van Mahón eindigt de zuidelijke route van de Camí de Cavalls en begint de camino langs noordkust…maar dat is misschien iets voor volgend jaar?

Dag 8. Tijd om naar huis te gaan.
Na je overnachting in Mahon en een heerlijk ontbijt, is het tijd om je koffers te pakken en terug te keren naar huis. We vliegen samen terug naar Amsterdam en daar nemen we afscheid van elkaar.

Menorca-wandelvakantie-Twin-Travel

Prijsinformatie.

Reisprijs: € 1.699,-
 
Begeleiding Twin Travel: € 899,-
 
Toeslag eenpersoonskamer: € 250,-
 
Beschikbaarheid: 14 plekken.
 
Inclusief: Verblijf o.b.v. half pension in verschillende hotels, vluchten, vervoer op Menorca van luchthaven naar hotel en vv, bagagevervoer tijdens de wandeling, wandelroute, fotoboek.
 
Exclusief: Drankjes, lunch, overige consumpties, reis- en annuleringsverzekering, toeristenbelasting (€ 3.- p.p.p.n.), bijdrage GGTO ( 7.50 p.p.), bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2.50), reserveringskosten (€ 35).
 
Reisdocument: Paspoort of ID-kaart.
 
Opstapplaatsen: Schiphol.
 
Minimale deelname: 8 reizigers.
 
Belangrijke informatie: 
- Het  pad is erg oneffen, zorg voor stevige wandelschoenen,
- Geleidehonden kunnen niet mee.
 
Covid-19: U moet kunnen voldoen aan de actuele eisen die de overheid stelt.